Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2010 12:29 - Жега, жега, в центъра на Европата, жега...
Автор: demonwind Категория: Туризъм   
Прочетен: 1902 Коментари: 1 Гласове:
5



След кошмарния за Столицата на Европа съботен ден, когато температурите достигнаха цели 36 градуса (което за тази част от континента си е живо бедствие), в неделята не дочаках мора, ами запалих колата и ето къде се озовахме...

image

Първоначалното ни намерение беше да посетим Оостенде, но предвид стълпотворението от хора в тази жега и опасно гладните гларуси (които пред очите ни миналата година нападнаха жена, за да й вземат храната от ръцете, досущ Хичкок и неговите Птици), решихме, че ще е доста по-добре да свърнем на юг към Франция. Решението се казваше Escalles и се намира на около десетина километра на юг от Кале. Речено-сторено! И ето ни на път за плажа...

image

Океанът тъкмо се беше оттеглил навътре, давайки възможност на желаещите да му се радват да полегнат на финия чист пясък, а не на камъните (които са в изобилие по крайбрежието на Нормандия, но не и в Белгия).

image

Ех, моренце! Времето е топло, но не горещо, подухва силничък вятър от юг, който заедно с усмихнатото слънце, гали кожата ти и едновременно с това й придава тен.

image

На плажа не сме сами, но пък не е и пренаселено. В далечината се вижда Белия нос, който е своеобразна забележителност в този район. Океанът определено е решил да се прибере за почивка.

image

Отливът вече е очевиден факт (впрочем това явление, доколкото знам, е характерно единствено за Атлантика, по бреговете на Тихия океан такава гледка не може да се види).

image

Фериботите от Острова са на всеки половин час...

image

... а океанът (чиято вода беше учудващо топла и чиста) вече отстои на поне сто метра от мястото, където бяхме се настанили.

image

Непрекъснат поток от хора пъпли към Белия нос и обратно надолу към плажа. Смятам другия път и ние да уважим Носа.

image

image

Вече е 5 часа следобед. Казваме довиждане на отдръпналия се от хората океан и му обещаваме да дойдем пак, и то скоро, стига времето да позволява. Чакат ни цели два часа път към Брюксел, от които поне час включва каране по хубавата, но доста натоварена по това време на годината магистрала Е40. Все пак трябва да стигнем навреме за мача и ... оле! Да викаме за любимата ни Испания, след като предния ден викахме за другите ни любимци от съседна Германия.

А океанът пак ще ни посрещне с приятен ветрец и топла и чиста вода, капка разнообразие в иначе скучното ежедневие.













Тагове:   жега,


Гласувай:
5



1. virtu - Ще се връщам много пъти тук !
04.10.2011 21:52
Много хубаво представяне .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1838479
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930