Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2012 16:20 - Абсурдистан. Епизод пореден
Автор: demonwind Категория: Новини   
Прочетен: 7726 Коментари: 10 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20-годишната Флорентина Валентинова от Белослав е починала в 4 часа днес, съобщиха нейни близки в социалната мрежа "Фейсбук". Момичето бе настанено в столична болница на апаратно дишане заради получен кръвоизлив. "Днес в 4 часа Флори е починала. Молете се за душата и и да даде Господ сили на роднините и да понесат тази тежка загуба. Почивай в мир прекрасно дете!", пише на стената в социалната мрежа.
Във вторник, на 11 септември работа Флори получава кръвоизлив в мозъка. Приемат я във варненската УМБАЛ „Света Мирина“ в критично състояние. Лекарите казват, че са безсилни да помогнат и че се налага да се направи спешна операция. За тази операция във Варна не разполагат с необходимата техника, няма и подходящ лекар, пишат близките на момичето във Фесбук. В последствие родителите на Флори разбират, че единственият квалифициран за този вид операции лекар работи във ВМА - София. Те без да се замислят тръгват за столицата, за да говорят със специалиста.
От направените изследвания става ясно, че Флорентина е родена с вродена малформация на мозъка и това е предизвикало спукването на кръвоносен съд. Операцията ще мине по здравна каса, но консумативите на стойност 15 000 лв. трябва да се закупят от родителите. Времето притиска семейството, тъй като операцията трябва да се направи още на следващият ден. Благодарение на приятели, роднини и колеги парите за първата операция са събрани само за 3 часа.
На следващият ден Флори пътува за София, придружена от майка си в линейка. По пътя обаче здравословното й състояние се влошава и се налага на два пъти да се борят за живота й. Пристига в болницата в столицата в много критично състояние.

(източник - Блиц)

Та значи какво се случва? Детето ти умира, а докторите те пращат да събираш 15 бона за часове. Ами ако няма откъде? А през всичките години чинно си отчислявал лептата си на НЗОК. И то в случая се касае за мозъчен инсулт, тоест за нещо, което е обичайно в ежедневието, а не за тежка рядка болест, изискваща сложно и скъпо лечение.
Какво бихте направили вие, за да спасите най-скъпото си?
Навремето шефовете на Златко Баретата са му се "изплюли" в лицето, когато е поискал подкрепа заради болното си дете. Сега всички знаем кой е страховития Златко, който можеше да е страшилище за бандитите, а не за хората по улиците. Най-лошото е, че синът му също става страшилище, защото примерът на баща му е урок номер едно в живота му. И заради кого?
Май накрая всички ще последват примера на Жоро Инкасото, който уреди живота на невръстното си дете. Скоро този човек ще бъде пуснат тихомълком, защото така и няма да се разбере къде са парите. И ако ги е взел той, му свалям шапка. Малко хора биха постъпили така.
Така и ще бъде, защото докато умират хора в ръцете на лекари, които искат пари под масата, хора като Златко и Жоро ще се множат.
Бог да прости това младо момиче, което си е отишло в най-хубавите години. Бог да дава сили и на близките му да превъзмогнат мъката, защото най-страшното на този свят е да погребеш детето си!

(Тук не са виновни само ГЕРБ. Виновни са всички преди тях до 1989 г., и сини, и червени, и пембени. И който плюе Лукашенко, нека отиде в Беларус и да види колко пари взема на месец средния гражданин и дали здравеопазването е платено. Във всеки случай на Запад е пълно с български, румънски и украински бандити и проститутки. За беларуски такива поне аз още не съм чувал. А и Беларус е само един от многото примери)





Гласувай:
6



1. анонимен - Демоне,
17.09.2012 17:27
ти понеже гледаш филми, та може да се сетиш за името на един филм. Американски! Здравната застраховка на бащата, не покриваше операция за сърце на сина му. Изприщи се човека и цял филм се бореха със системата. Какво си тръгнал да лаеш срещу правителствата. Все ми е едно какви са - сини, червени, пембени...системата куца. Само при уж социализма имаше безплатен обяд. Капиталистът не пуска аванти.

Момичето бог да го прости, но от инсулт, човек трудно прескача трапа. В повечето случаи, операцията е безмислена. Нито отстранява увреждането (изчистват само съсиреците от мозъка, но последиците остават - увреден говор, парализа и т.н.) нито помага с нещо на възстановяването. Обикновено такива операции се правят, за да тегли болницата от здравната каса пари, които съвсем законно, с тези на близките, раздава на лекарите като бонуси.

пп. Мързи ме да се логна, но знай че съм минал по този път с близък роднина.
цитирай
2. demonwind - 1. анонимен
17.09.2012 17:38
Съгласен съм, системата куца. Затова съм дал пример с Лукашенко. Той е от другата система ;)
Иначе и за инсулта си прав, но докато има надежда, са длъжни да я крепят. Мой приятел и гениален барабанист си отиде преди 5 години от инсулт. Мишо Яланджиев - Църо. Беше 1975 набор, две години по-малък от мен. Да не дава Господ никому...
И все пак, ако не бяха тези 15 бона и бяха направили поне опит, щеше да е поне малко по-различно. Друг е въпроса защо в град като Варна няма необходимата апаратура, това все пак е третия по големина град в България и морската ни столица... Пловдив също не се споменава.
Пак ти казвам, да пази Бог и да не се налага да попадаш в ръцете им...
цитирай
3. анонимен - Във Варна не само няма
17.09.2012 21:30
необходимата апаратура, но няма и добри неврохирурзи и невролози. Преди една година загубих сина си на 35 години поради злокачествен тумор на мозъка . Направихме 2 операции в София, като при втората се оказа, че "светилото" не го е оперирал, въпреки плащането на ръка. Резултатът - борбата с болестта струва страшно много пари и ако ги нямаш, за да те лекуват в бяла държава, ходиш...по гробищата, проклинаш остатъка от живота си и оплакваш загубата на детето си...
цитирай
4. demonwind - 3. анонимен
18.09.2012 09:44
Съжалявам за загубата ти... :( Това е срам, срам заради това, което сме като хора. Тия тука в Белгия са пълни михлюзи и уроди, да ме прощава Господ, обаче в това отношение нямат равни (говоря за Запада въобще). Като каза страшно много пари, точно това изтъкнах в постинга - че ако ти си бил човек и не си прибегнал да "нетрадиционни методи" за набавяне на нужните средства, то има хора, които няма да се спрат пред нищо, за да спасят най-скъпото си. Дори с цената на стотици други животи, макар отнети косвено (имам предвид Златко Баретата и дрогата, с която залива(ше) страната)...
цитирай
5. анонимен - Тия тука в Белгия са...
18.09.2012 10:06
а тук в България, всеки безработен са осигурява здравно (ако изобщо се осигурява) с 16.80 на месец. Работодателите пък, осигуряват на минималната заплата. Ти как искаш да те лекуват срещо 200 лв. на година?

В една европейска страна, ако получаваш 1200 евро (минималната), работодателят плаща 950 евро осигуровки (за пенсия и здраве)
цитирай
6. demonwind - 5. анонимен
18.09.2012 10:43
Напълно съм съгласен! В Белгия например ако бруто получаваш 3000 евро, в джоба ти влизат само около 1400 - 1500. Другото, както казваш, са осигуровки. Един лекар тук получава чисто на месец поне 4-5000 евро. И това е без бонусите, които получава от най-могъщата мафия - тази на фармацевтите. Не че и тук няма лакоми изроди - като беше бременна жената с второто, тия ни гледаха като златни кокошчици. Опитаха се да ни накарат да направим нещо, което обаче се оказа твърде опасно и може да увреди плода. Отказахме. Тогава доктора реши, че жена ми е болна от сифилис (?!?). Прати ни при някаква, която се държа определено вражбедно и на три пъти повтори, че ако се наложело, трябвало да се правят БОЛЕЗНЕНИ инжекции. Ние обаче и там я отсвирихме. Тогава прибегна към последния коз - в болницата щели да сложат жена ми в специален изолатор, като прокажена. Казахме й обаче, че жена ми ще ражда в България. Оная започна да съска, ама нямаше вече какво да ни каже. В България ни препоръчаха печално известната болница Шейново, където обаче попаднахме на двама невероятни доктори - един мъж и една жена. Не ни взеха нито стотинка повече от това, което платихме (жена ми е неосигурена), дадоха ми фактури за всичко и накрая дори не искаха да вземат бутилка уиски и кутия бонбони, та се наложи да избягаме, за да не ни ги върнат ;)
Та това е - да пази Бог и ако се наложи да им паднеш в ръчичките, да попаднеш на правилния човек в правилното време...
цитирай
7. injir - Tрябва да попаднеш на лекар и да т...
18.09.2012 12:34
Tрябва да попаднеш на лекар и да теглиш заем. Така се спасяваш.
цитирай
8. анонимен - Само да допълня
18.09.2012 18:35
Да, но заплатите ни са абсурдно ниски, оттам и здравните осигуровки. Но...освен сумите от здравната каса, колкото и малки да са, платихме на ръка хиляди лично наши пари, но това не попречи на алчния професор да ни излъже втория път. Хайде да направим сметка при 10 операции на ден каква е сумата, която потъва в нечии джобове. И като я умножим за 20 работни дни, ще се получи едно голямо число. В случая, а и не само този, го няма обаче морала.
Както и фактът, че във Варна няма апарат за лъчетерапия от по-ново поколение, искът за това беше отхвърлен. Както и фактът, че химиотерапията се провежда по един страшно некадърен и убийствено безсмислен начин. Необходимите лекарства не се доставят в необходимия срок, курсовете се провеждат с по-малко или по-голямо закъснение, което дори обезсмисля терапията.
Когато написах страшно много пари, имах предвид, че дори с продажбата на панелното ни жилище, пак нямаше да сме в състояние да покрием разходите за лечение в една бяла страна. Нямало пари от порядъка на няколко милиона лева примерно за т.н. кибер нож, който би спасил много човешки живота. Но има пари за глупости, бонуси и много още безумни и не толкова наложителни харчове.
Няма правилна и добре обмислена политика. Властимащите са се разположили удобно в меките си кресла и живеят в тяхното си благоденствие и уютност.
На обикновените хора е оставено правото да плачат...
цитирай
9. injir - Съгласна с анонимен №8. Картината е ...
18.09.2012 22:18
Съгласна с анонимен №8. Картината е страшна...
цитирай
10. анонимен - "на обикновените хора е ос...
23.09.2012 13:05
"на обикновените хора е оставено правото да плачат"---ДА АМА ДА Е ТИХО ЩОТО ОЯДЕНИТЕ ИЗРОДИ ИМ ВГОРЧАВА КРАДЕНОТО КАФЕ
цитирай
11. анонимен - bZBJrzeyvHoOZ
26.10.2012 16:49
5Oulid <a href="http://jasufdafwijz.com/">jasufdafwijz</a>, [url=http://yzlepshdnkbe.com/]yzlepshdnkbe[/url], [link=http://fnkczqkhjyge.com/]fnkczqkhjyge[/link], http://xqskxbivugyp.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1838162
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930