Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2014 17:38 - За футбола, късмета и още нещо
Автор: demonwind Категория: Спорт   
Прочетен: 4958 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гледам днес статия в българска интернет медия за бизнеса и пенсионирането, осигуровките и тем подобни "наболели" напоследък проблеми. Та на първа страница - изтипосан Киро Парахода (Лудогорски) - философства и той по въпроса. Взе да ми писва, а най-вероятно и на много хора. Та реших, вече извън еуфорията от ракията и салатата, да си дам сметка, поне на себе си, за случващото се ако не в политиката, то във футбола на държавата.
Тази година за втори път български отбор взе участие в групите на Шампионската лига. След почти десетгодишна пауза. Първо беше фиаското на Левски, за което всички знаем. Сега наред бяха Лудогорец. За разлика от Левски, отборът отмъкна пет точки и немалка сума пари от турнира. И отпадна, разбира се, и то доста безславно. Защо безславно ли?
Ами поне по две причини. И ще ги обясня. Преди 10 години Левски игра в групите на най-комерсиалния турнир в една група с шампионите на Германия, Испания и Англия. Смея да твърдя, че и трите отбора бяха невероятно силни, като Барса дори беше една класа над Реал сега, макар и все още без Меси като основна звезда. Левски излезе на тези отбори със състав почти само българи (от 22 играчи само трима бяха чужденци) и, като отчетем нивото на родното първенство, се представи задоволително, макар и завършил на последно място в групата. Пътят на левски до групите също мина през късмет, както и на Лудогорец - падна им се Киево, който играеше в турнира от немай къде, след като гръмна скандала в италианския футбол и изхвърлиха няколко водещи тима в долната група. 
Лудогорец излезе в Шампионската лига само с четирима българи и селекция, струваща много повече от онзи Левски навремето. Излезе в група с невероятния Реал, умерено силните Базел и буксуващия в криза Ливърпул. И отпадна отново късметлийски, защото последните два мача можеха да са загубени с поне десет гола разлика. И докато Левски падна от Барса с пет гола, отново на нула, на Камп Ноу, когато Барса игра с титулярния си състав, то Лудогорец бяха развинтени, разкъндъчени и прочее от ... втория отбор на Реал... С четири гола, на нула (разликата можеше да е доста по-фрапантна). 
Докато в началото се кефех на мачовете, то последващата еуфория взе да ме дразни. Където и да пусна - телевизия, Интернет, все виждам муцуната на Киро. Надут като пуяк, лети в облаците. Нищо, че жалкото му отборче е сред слабаците в Европа. Е, ще кажат някои - БАТЕ Борисов са много по-зле. Е да де, ама някой тръби ли из Беларус за това, че са били в групите? Не, защото БАТЕ са си постоянен участник от години. А ние сме инцидентни. Аутсайдери. А има една много добра приказка - "Когато си насран, не чуруликай!". И нека всички верни фенове знаят, че ако навремето оня Левски беше в същата такава група, имаше шанс да се бори дори за второ място. И последно, за разлика от Лудогорци, Левски никога не парадираше, че ще направи нещо. Както и стана. Но от високо се пада много по-лошо. А Базел не е Марек...



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
18.12.2014 18:54

Знам, че гледаш обективно на нещата, но изобщо не мисли, че всички левскари са като теб. Какви неща съм чувал! Знаеш ли, че на Герена се хвалят с “минимална загуба от Ювентус”. Това съм го чувал с ушите си. Същите хора не се интересуват, че ЦСКА са победили Ювентус, а се хващат за бюрокрацията – картотекираният със закъснение Михтарски, това-онова, и ето, служебна загуба. Hе ги вълнуват събитията на зеления терен и предпочитат да изтъкват канцеларските хватки. Cещаш се как ми проглушиха ушите с “великото” участие на Левски в Шампионската лига.

Както не всички цесекари са като мен, така и не всички левскари са като теб. В един ден чух от цесекар и левскар да казват, че отиват на стадиона за да се бият, и на двамата им казах едно и също – “С теб повече няма да говоря за футбол”.
Ултрасите са на принципа “Едно си баба знае, едно си бае”. Hе ги интересуват фактитe, а само да има врява. Затова обичат от всеки мач да правят “финал на Мондиал”.

цитирай
2. tit - прощавай, Демоне, но за пръв и вероятно последен път ще се съглася с Донев -
19.12.2014 00:27
твърде фенско писание!:))
Истина е, че Лудогорец няма славната история на Левски, но успехите им са едни от малкото радости на българите...другото са подробности!:)
Звучиш ми като отчаян фен на Лед Зеп по адрес на Металика, примерно...:р
цитирай
3. christof - Демоне,
27.12.2014 15:17
с този твой постинг ти направи нещо абсолютно невероятно. Накара Тит да се съгласи с фараона, а мен - да се съглася с нея. Фенски постинг, откъдето и да го погледнеш. И то не какъв да е фенски, ами левскарски фенски. Не ме разбирай погрешно, нямам намерение да обиждам фенските ти пристрастия, а още по-малко теб самия. Но да сравняваш катастрофата на Левски с повече от доброто представяне на лудите, е, меко казано, левскарщина на квадрат, братле. В клубния футбол няма патриотизъм, Демоне. Като няма качествени български футболисти, ще си внасяш чужденци (според джоба, разбира се) - това е положението. Така че такива като Киро Парахода трябва да се поощряват, а не да се плюят.
Не изпадай в дивашка фенщина, приятелю! Приеми съвета ми.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1831657
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031