Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2014 12:18 - Ден Х за световния футбол
Автор: demonwind Категория: Спорт   
Прочетен: 2656 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Днес е "големия" мач на Лудогорец срещу колоса Реал Мадрид. На практика нашите шампиони нямат никакъв шанс дори за третото място, на теория обаче имат.  Реал си е осигурил отдавна първото място в групата и никой дори с топ не може да ги мръдне оттам. Та именно днес ще се види истински ли са били неотдавнашните победи на Левски насред Рим (отново в мач без смисъл за Лацио), на ЦСКА над Ливърпул на Анфийлд (при условие, че Ливърпул ги бяха смазали предния мач в София) и т.н. Коефициентът за Лудогорец е цели 26,00 за победа и 12,00 за равен (Еврофутбол). Ако приемем, че "зле" платен играч на Реал може да си позволи да заложи 500 000 евро в Азия за равен, то чистата му печалба ще е... 6 милиона - сиреч почти половината, които Реал е заработил дотук като екип. За наш Киро Парахода не говорим - той може и 10 милиона да вкара - не ми се смята колко ще изкара.
Тази вечер ще се види доколко футболът има смисъл да се гледа. Ако се следва футболната логика, Реал трябва да смажат Лудогорец, които са далеч от формата на Левски, когато Барса ги прегази с 5 на нула на Камп Ноу преди десетина години. 
Откъдето и да го гледа човек, едно такова смазване (с над 7-8 на нула) ще е изключително полезно въобще за българския футбол - ако има останали все още умни глави, ще видят, че истинските отбори играят футбол, а не театър. И че нашите играят Ганкиното. Реал не е Марек, нито друг "играч" от родната сцена, който ще полегне на по-силния - Реал е отбор, който със зъби и нокти ще се бори дори срещу многократно по-силен противник. И ако е речено, ще падне с достойнство. 
Една победа на Лудогорец просто ще бъде срамно петно върху европейския футбол. Защото, ако приемем, че Лудогорец победи Реал, то значи и ЦСКА (равен с Лудогорец), и Левски (победа в последния мач), то значи нашите отбори са дори по-силни и от един Реал Мадрид! А всички знаем, че това не е така. Макар че мачове като Левски-Лудогорец (последния) са малка искрица надежда в родното първенство. Някога питах татко, лека му пръст, дали някога България ще стане световен шампион по футбол. Той ми отвръщаше, че няма да е жив да го види. Е, видя четвъртото място на нашите, които заслужаваха да стигнат дори до финала - знаем какво стана там. Сега обаче аз не знам дали ще доживея мачове като Лудогорец - Хасково например или Левски - Марек да пълнят докрай клубните стадиони (говоря за нормални стадиони, не за ниви), а резултатът да е в полза на по-добрия, а не на по-богатия...

И все пак, довечера ще седна с бира в ръка пред телевизора, пък нека разума и логиката победят. За доброто на футбола ни и за бъдещи подобни радости, а защо не един ден и финал за български отболи в ЛЕ или ШЛ...



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
09.12.2014 13:05

По принцип го има навсякъде – лягане на силния за коефициент. Виждал съм го във всички спортове, които следя, включително от най-големите имена. Но докато в тениса може да мине като лош ден, онова време в месеца при жените или друго подобно, то във футбола прекалено много смърди. Къде е един, къде са цели 11 “неразположени”? Футболистите също го правят, но трябва да е малко по-реалистично.

Сега разликата в класите е прекалено голяма. Реал с резервите си ще смачкат Лудогорец и доста трябва да се изпотят за да не бият. Все пак не вярвам да скочат “на кръв”, защото в крайна сметка не им трябва голова разлика. 2-3 попадения са достатъчни. Ако им пуснат, Лудогорец могат и почетен гол да вкарат, за да се хвалят след 200 години, че са мушнали в мрежата на Големия Реал.

цитирай
2. demonwind - 1. tutankhamon661
09.12.2014 14:05
Те вече вкараха насред София - като Левски на Челси ;) Ще ги видим довечера, нашите излизат единствено за престиж (не вярвам Ливърпул да падне от Базел насред Анфийлд) ;)

Поздрави!
цитирай
3. cchery - Аз, макар и лаик, ще си позволя да се ...
09.12.2014 14:51
Аз, макар и лаик, ще си позволя да се намеся тук...... защото лично на мен ми прави впечатление следното (имайте предвид, че съм фен на футбола, но не и откачалка на тази тема), та ...... мачовете, които Лудогорец изигра в Европа, с изключение на гостуването на Базел, бяха гарнирани с хубава игра. Не търся сравнение с футбола, който го има в Испания или Англия, или Холандия да речем... това са първенства, които мъжът ми следи, та от време на време и аз гледам някои мачове - да не си помислите, че съм специалист. Но според мен Лудогорец играха добре в ШЛ. Когато обаче стане въпрос за първенството на "А"-група, нещата са диаметрално различни. И не говоря за това дали записват победи или загуби. Говоря за чистата футболна игра - в нашето първенство Лудогорец играят като гевреци върху Коледарска гега.... демек едни големи дупки. Пита се в задачката защо е това?!?!!
цитирай
4. demonwind - 3. cchery
09.12.2014 15:33
Качеството, Чери, качеството - когато играят в Европа, играят един много по-различен футбол. Виж мача с Левски (не че съм левскар) - направиха невероятен спектакъл с наистина европейско качество. Обаче с Марек - цирк, ония спят и ги пускат да им вкарват голове... Същото както и сега наскоро на Левски и Монтана... За съжаление затова ни е такова дереджето...

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1837138
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930