Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 12:05 - За човешкото и нечовешкото
Автор: demonwind Категория: Музика   
Прочетен: 1749 Коментари: 2 Гласове:
4



Човешкият гений е родил музиката на Моцарт, Бетовен, Шопен, Пучини, Верди... Все легенди от една отминала епоха. Какво ли ражда геният в една съвременна епоха?

 

 

 

Cannibal Corpse (често превеждано като канибалски труп, но по-скоро означава "канибализиран (изяден) труп") е death metal група от Buffalo, Ню Йорк. Създадена през 1988 г., групата записва 11 студийни албума, един box set и един концертен албум. През годините, в които бандата съществува, показванията й по телевизионни или радиопредавания са много малко, макар че тя вече може да се определи като култова. Този култ започва след издаването на албумите Butchered at Birth (Заклан при раждането) от 1991 г. и Tomb of the Mutilated (Гробницата на осакатените) от 1992 г., които достигат тираж от над милион копия до 2003 г. (от тях 558,929 в САЩ), което постижение прави групата най-продаваната в този жанр в Щатите в цялата им история.

Членовете на култовата банда черпят вдъхновение от траш метъл банди като Kreator и Slayer, както и от други death metal групи като Morbid Angel, Autopsy и Death. Обложките на албумите на Cannibal Corpse (повечето дело на Vincent Locke) и текстовете, които сякаш са изплували от филми и книги на ужасите, са доста спорни (преобладават теми като убийства, некрофилия, канибализъм и т.н.). По различно време няколко държави забраниха на групата да изнася концерти на територията им или ограничиха продажбите на албуми с оригиналните им обложки.

 

История

 

Cannibal Corpse е създадена от членове на три предишни death metal групи от Buffalo Beyond Death (оттам идват Webster и Owen), Leviathan (Крис Барнс), и Tirant Sin (Барнс, Rusay, Мазуркиевич). Бандата излиза на първия си концерт в Buffalo"s River Rock Cafe през април 1989 г., малко след издаването на едноименен демо албум, състоящ се от пет парчета. Година след първия концерт, групата подписва договор с Metal Blade Records, особено след като компанията прослушва демото, изпратено от мениджър на магазин за плочи, където Крис Барн работи по това време. В резултат на това през август 1990 г. на бял свят излиза дебютния албум Eaten Back to Life (Изяден обратно към живот).

През годините съставът на групата търпи промени. През 1993 г. един от основателите, китаристът Bob Rusay е освободен (след което става инструктор по голф) и е заменен от китариста на Malevolent Creation Rob Barrett. През 1995 г. вокалистът Крис Барнс напуска групата, за да се отдаде изцяло на новия си проект Six Feet Under и е заменен от вокала на Monstrosity George "Corpsegrinder (буквално "Този, който глозга трупове")" Fisher. По-късно Барнс участва и в бруталния проект Torture Killer.

През 1997 г. Barrett, който замества Rusay на китарите, напуска Cannibal Corpse и се връща обратно в старите си банди Malevolent Creation и Solstice. Заменен е от китариста Pat O’Brien, който взема участие в албума от 1998 г. Gallery of Suicide (Галерия на самоубийствата). Един от основателите на бандата — китаристът Jack Owen, напуска Cannibal Corpse през 2004 г., за да се отдаде на втората си банда Adrift. По-късно, през 2005 г. той се присъединява към друга култова група — Deicide. Jeremy Turner от Origin заема мястото му за кратко като втори китарист по време на турнето от 2004 г., Tour of The Wretched Spawn. Barrett се връща в групата през 2005 г. и взема участието в албума Kill, издаден през март 2006 г..

Подготовката за следващия албум започва през ноември 2007 г., както казва в интервю бас китаристът Alex Webster. Evisceration Plague, единадесетият студиен албум на Cannibal Corpse, излиза на 3 февруари 2009 г. и е оценен изключително високо от феновете. През 2011 г. излиза и концертно DVD, озаглавено Global Evisceration. Утре, 13 март 2012 г., предстои излизането на новия, дванадесети студиен албум на групата, наречен Torture (Мъчение).

 

Противоречия и публичност

 

САЩ

 

През май 1995 г., тогавашният сенатор Bob Dole обвинява Cannibal Corpse заедно с две хип-хоп банди —Geto Boys и 2 Live Crew в гавра с националните ценности на САЩ. Година след това бандата отново е на мушка, този път като част от кампанията на активистът-консерватор William Bennett, сенаторът Joe Lieberman, впоследствие на сенаторът Sam Nunn, както и на председателя на Националния конгрес на чернокожите жени C. Delores Tucker, с оглед на изключително "обидните" текстове.

Cannibal Corpse се появяват за кратко във филма с Джим Кери от 1994 г. Ейс Вентура — Зоодетектив, като изпълняват по време на концерт съкратена версия на парчето си "Hammer Smashed Face" (Лице, смазано с чук). Заклет фен на death metal, Джим Кери настоява те да вземат участие в лентата му.

 

Австралия

От 23 октомври 1996 г., продажбите на всичко що е произлязло от Cannibal Corpse дотогава са забранени в Австралия и копията са иззети от музикалните магазини. По това време австралийските власти прилагат репресивни мерки , известни като "labelling code of practice" срещу "потенциално вредни записи".

Всичко, издадено от Cannibal Corpse, вкл. концертния албум Live Cannibalism, пакета албуми 15 Year Killing Spree, сингъла Worm Infested и сингъла "Hammer Smashed Face" бяха преиздадени в Австралия в периода 2006 - 2007 г., като накрая разрешението беше получено от съответните органи. Въпреки това, те се предлагат с редица ограничения на лица само над 18 години, като цензурирани или нецензурирани версии, което касае обложката на албумите. Дори и при тези мерки, в редица магазини нецензурираните версии са цензурирани ръчно.

 

Германия

Всички албуми на бандата до (и включително) Tomb of the Mutilated бяха забранени за продажба в Германия заради обложките им и изключително бруталните текстове (албумът от 1992 г. съдържа парчета с имена Некропедофилия, Пост-мортална еякулация и др.), като на групата е забранено да изпълнява която и да е песен от тези албуми по време на турнета в Германия. Тази забрана продължава до 2006 г. В интервю пред медиите от 2004 г. вокалът Джордж Фишър се опита отново да припомни какво е провокирало забраната:

"Една жена е видяла някой да носи наша тениска, мисля, че е била учителка. Точно тя е предизвикала тази пушилка около нас. Така сега ние не можем да изпълняваме нищо от тези три първи албума, което е адски тъпо, защото феновете идват и искат също така и стари парчета. Ние щяхме да ги изпълняваме, но и те знаят как стоят нещата. Така например е забранено да изпълним парчето "Born In a Casket" (роден в ковчег), но можем да изпълним "Dismembered and Molested (разчленена и изнасилена)."

 

Отговори на критиките

Cannibal Corpse се гордеят с текстовете на песните си и обложките на албумите, намирайки ги за нищо друго освен за екстремна форма на забавление. Във филма Metal: A Headbanger"s Journey, George Fisher казва, че death metal е най-добре да се разглежда като изкуство и отбелязва, че много повече насилие може да се намери във Ватикана, посочвайки определени примери. Някои от най-спорните имена на песни на Cannibal Corpse включват "Meat Hook Sodomy" (содомия на кука аз месо), "Entrails Ripped from a Virgin"s Cunt" (вътрешности, извадени от половия орган на девица), "Necropedophile" (некропедофилия) и "Fucked with a Knife" (изчукана с нож).

Относно музиката на бандата, в интервю отново George Fisher казва: "Ние не пеем за политика. Не пеем за религия... Всички наши песни са кратки истории, които могат да се превърнат в сюжет за филм на ужасите. Това е всичко. Ние обичаме мрачни, страшни филми и искаме нашите текстове да са именно такива. Е, да, вътре се пее за това как се убиват хора, но по никакъв начин не се насърчават убийствата. Това са просто фантастични истории и толкова. Който се връзва сериозно на тези неща, е смешен.."

В отговор на обвиненията, че текстовете на бандата подтикват към насилие, Alex Webster се обосновава с аргумента, че феновете харесват тази музика и песните, само защото знаят, че историите, описани в тях, не са истински:

"   Мисля, че хората не се впечатляват особено, включително и аз, когато пеем всичко това, както когато гледате филм, където знаете, че всичко е измислено. Но ако наистина видите как се разплисква мозък пред вас, това несъмнено ще има много по-драматични последици, нали? Каквото и ужасно нещо да се случи пред вас, мисля, че ще реагирате, без значение колко филма на ужасите сте гледали или колко брутална музика сте слушали. Сигурен съм, че случващото се наистина е много по-разтърсващо. Въпреки че правим щури неща, социалните ни ценности са доста цивилизовани, имам предвид че не бесим и не кормим хора по улиците и мисля, че това е позитивно за всяко едно общество".

George Fisher допълва "Няма нищо сериозно. Ние не мислим конктерно за някого, когото да убием, нараним или малтретираме."

 

Членове на групата:


Настоящ състав:

 

Paul Mazurkiewicz – drums (1988–present)

Alex Webster – bass guitar (1988–present)

Rob Barrett – rhythm guitar (1993–1997, 2005–present)

George "Corpsegrinder" Fisher – lead vocals (1995–present)

Patrick O"Brien – lead guitar (1997–present)

 

Бивши членове на групата:

 

Jack Owen – lead guitar (1988–2004)

Chris Barnes – lead vocals (1988–1995)

Bob Rusay – rhythm guitar (1988–1993)


Графика:

image

Студийни албуми:

 

Eaten Back to Life (1990)

Butchered at Birth (1991)

Tomb of the Mutilated (1992)

The Bleeding (1994)

Vile (1996)

Gallery of Suicide (1998)

Bloodthirst (1999)

Gore Obsessed (2002)

The Wretched Spawn (2004)

Kill (2006)

Evisceration Plague (2009)

Torture (2012)

Снимка на групата с вокалиста Джордж Фишър:

image


Снимка с вокалиста Крис Барнс:

image
















Гласувай:
4



1. neprosvet - И това ли е изкуство?!
13.03.2012 15:53
От клиповете, които не можах да изгледам((, се вижда, че групите имат и много почитатели...ужас((( или съм много остаряла...или нищо не разбирам...или и двете.

На теб,Демон-че, допадна ли ти тази музика или просто искаше да ни покажеш, че има и такава?

Поздрави!:)))
цитирай
2. demonwind - 1. neprosvet
13.03.2012 16:18
Абе води се изкуство ;) И честно да ти кажа, не ми допада тази музика, ами направо я обожавам ;) Познавам се лично с Джордж Фишър (Крис Барнс нямам честта да го познавам) и мога да ти кажа, че е винопиец от класа ;) На големи фестивали в холандия например групи като Cannibal Corpse, Disavowed и др. събират повече фенове, отколкото цигани ще дойдат на чалга концерт. Лошото е, че по време на такива концерти е пълно с пияни млади хора, които драйфат или се въргалят като свини, не помнейки после нищо от концерта. Това не го одобрявам, макар че си падам по алкохолните приключения ;) В тези групи има много кадърни музиканти - ето тук можеш да видиш наистина класен барабанист: http://www.youtube.com/watch?v=yKjt1GmPKlM (барабанистът на Disavowed). Иначе аз слушам всичко - без чалга - като започнеш от Вангелис и Бийтълс и стигнеш до Disavowed (признати от самите Cannibal Corpse за най-бруталната банда на всички времена ;)

Поздрави и на теб :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1837596
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930