Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2015 23:21 - България - страната на богатите
Автор: demonwind Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3365 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
България е страна с богати хора. Не, не е майтап! Всеки четвърти българин вече има над 50 000 лева, много са и хората с по над 100 000, че и 200 000 лева.
Това не е приказка на болен мозък, това е видно от нашите медии, в които всеки Божи ден се показва по някое лице (предимно от провинцията), което е спечелило невероятна сума я от Националната лотария, я от Бинго милиони...
Само че... нека видим фактите отблизо. По една абсолютна случайност се оказа, че познаваме лично една от "печелившите", а пък мой колега - друг "печеливш", и то дето уж спечелил тлъста печалба.
Жената имаше телефона на въпросната леля, та взехме, че й звъннахме, да й честитим печалбата. Какво бе обаче учудването ни, когато в слушалката вместо викове от щастие и жизнерадостен смях чухме... вопли и плач. Та значи женицата затънала бая здраво със заеми, че и към лихвари (синът й непрокопсаник я набутал в капана). По неведоми пътища (женицата загатна нещо за кредиторите), й предлагат "печалба" от известна телевизионна игра, като така покрива всичките си борчове (без, разбира се, да излезе на чисто). Жената се съгласява, "пуска тото и печели", дават я по теливизията, след което... се оказва, че сумата покрива задълженията, но междувременно са се натрупали още някакви "лихвички" от няколко хидядарки (вече към лихварите), които сега нямало откъде да вземе...
В случаят с моя колега и неговият познат пък, човекът се навил на същата врътка срещу 10 процента от реалната "печалба". Само дето още на следващия ден пред вратата му спряла черна луксозна кола, а човечецът питал колегата... как да се изсели в Белгия, заедно със семейството си с припечеленото, за да избяга от мутрите, които по никакъв начин не могъл да убеди, че всъщност е получил трохи, а не милиони. Е, при него поне е по-добре - парите ще му стигнат за наем на приличен бордей в мюсюлманско-негърските квартали за няколко месеца, че ще има и за храна за този период. След това - влиза в тунелите на нелегалната работна ръка в белгийската държава...
Слушам тези неща и се замислям - толква ли хората изглеждат на балъци, та още повече ги правят на такива? Още ми е пред очите оня пенсионер, дето псуваше като хамалин, че си бил давал почти цялата пенсия по Националната лотария, а не спечелил нищо. Ами като е балък, ще храни тарикатите с бентлитата (в случая Божков и сие), а той ще зъзне без ток и топло цяла зима.
Надали някой си спомня онази баба, дето "спечели" рекордната печалба от една телевизионна игра, дето я водеше Иво Танев (вече забравих името й). Печалбата беше от над 300 000 лева (преди повече от 15 години), а бабата и дъщеря й едва не плачеха... от мъка пред камерите. Така и никой после не каза, че с тези пари са откупили от лихвари заложеното си жилище, за което е трябвало да платят почти всичките пари, а другата мизерна част да останат за тях, но след разплащането апартаментът им... изгаря и парите отиват за закупуването на бордей в покрайнините на Добрич...
Така че, дами и господа, добре дошли в страната на богатите - България. Страната на богатите бедни, на телетата и касапите, на балъците и тарикатите.
И да не забравите утре да си пуснете тото - току виж сте спечелили и сте си купили къща на безценина във "фалирала" Гърция!



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. indiram - А, Вие, "беден" дипломат - :-)))
06.07.2015 00:00
И, една малка поправка, ако позволите... Не "България - страната на богатите", а кварталът на богатите - страната (държавата) България.
надеждата ми се изпарява и не знам за къде куфара си да стягам...
Поздрави!
Ако сте дипломат, работете за България. Не за богати, а за свободата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1837432
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930