Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2015 11:31 - Киро Парахода пак се взе много на сериозно...
Автор: demonwind Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5335 Коментари: 10 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"... Ако народът опита да прави протести срещу реформите на правителството ще отговорим с десеткратна сила."

Дали това са точните думи на президента на "чудото" Лудогорец, но като го знам колко се е взел насериозно, няма да се учудя. Наистина, реформи са нужни. Българинът е странна порода - ако ще и Господ да дойде да ни оправи бакиите, пак ще го разпнем пред Народното събрание. Не харесвам Бойко, но сега е коренно различен от първия мандат, когато се държеше като гаулайтер. Така че, колкото и да е тъжно, засега по-читов от него няма и като българин му стискам палци, нищо, че не го харесвам (като политик, като човек не го познавам).
Да, реформи са нужни. Но ако олигарси като Кирето вземат нещата в свои ръце, това означава народа да се гърчи масово със заплати под екзистенц минимума. Олигарси има навскядъде, въпросът е доколко държавите им позволяват да си разиграват коня. Дали Абрамович в Англия плаща жълти стотинки на служителите си? Едва ли, иначе няма да е президент на един от най-силните футболни клубове в света.
Та да си дойдем пак на думата - Домусчиев е олицетворението на това как (случайните) успехи на един посредствен футболен отбор могат да накарат президента му да лети в небесата, без никакво покритие. Същото впрочем ще го правят и Батков, и Лупи, ако техните отбори са на мястото на Лудогорец. Да, ама не. Лудогорец игра (и се насра) два пъти в Европа - първия път осирането беше доста по.замазано заради успехите в групата, съставена от слаби отбори в криза (представям си ако отбора от Одеса играеше на пълен капацитет), но втория път шамарът беше много звучен, но за съжаление нечут от никого. А когато ти ударят шамар и ти не си вземеш поука, следващият път е тупаник в носа. Това, което очаква Лудогорец още в квалификационния кръг за групите на ШЛ (ако стане шампион, разбира се). Достатъчно е едно смешно отборче като Базел да направи на пух и прах разградските "орлета". Да, ама резилът е за България. Също както с Левски и Иртиш, Сараево, Беверен, БАТЕ и др., също както ЦСКА с Мура, Зимбру, МТК и др.
Левскар съм, но резила важи за всички. И колкото и да е странно за някои, Левски е отново големия печеливш. Дори не искам да печели купата - с такъв отбор отново ще има голяма излагация в Европа. Докато червени и зелени са се хванали гуша за гуша за титлата, Левски ако изиграе правилно картите си и експериментира с новия отбор, догодина другите ще му дишат прахта. Въпросът е отново обаче, ако.
Така че много ми е чудно какви ще ги плещи Киро, след като отбора му се сгромоляса вече окончателно, размазан от някой европейски средняк? Това всъщност не е особено добра идея, защото вярно ще вземе да отвърне с десетократна сила. Върху служителите си и много други гърчещи се българи...




Гласувай:
5



1. demonwind - Айде чорбарете почнаха с минусите :)
25.03.2015 11:44
Давайте, да видим колко можете още :)
цитирай
2. ravramov - Да се смее ли човек или по-скоро да заплаче на това
25.03.2015 11:49
"засега по-читав от него няма"?!
И кое по-точно им е читаво на престъпниците от ГРОБ, това ли дето загробиха народа с нов 6+16 милиарден заем или дето замразиха безсрочно и без това мизерните доходи на народа? Или може би задето провалиха важните за България проекти Южен поток и АЕЦ-Белене и дефакто ги подариха на господаря си Ердоган и Турция? Поне не се излагайте да пишете небивалици по форумите.
цитирай
3. ravramov - Пропуснах да посоча, че съм левскар,
25.03.2015 11:50
но преди всичко българин.
цитирай
4. demonwind - 2. ravramov
25.03.2015 12:04
Благодаря за коментара. Казах че най-малко харесва ГЕРБ (ако не броим ДПС) - но кажи ми тогава КОЙ, за Бога??? Какво имаме на разположение - ибрикчии на Доган (Местан), луд "нацист", "комунисти", на които Лупи може само да завижда и да се облизва, "реформаторка", която продаде България на безценица, КОЙ??? Преди имах доверие в Расате, обаче явно и той е кукла на конци. Иначе сега сериозно обмисляме с приятели да формираме партия на пияниците и алкохолиците (слушащи метъл във всичките му разновидности) - името разбира се няма да е такова, но ще има намек - имаме реален шанс за мнозинство, още повече че лозунга ще бъде "Долу капитала, долу монопола, свалете цената на алкохола" ;)

Поздрави!
цитирай
5. ravramov - Въпреки, че съм абсолютен монархист по убеждение,
25.03.2015 12:20
не мога да отрека, че единствено Атака защитава на дело българските национални интереси с гласуването си в НС и комисиите. Останалите защитават интересите и бизнеса на олигархичната върхушка.
Задължително трябва да се даде шанс и на Атака да управлява, както се даде на останалите, пък да видим.
цитирай
6. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
25.03.2015 12:54

Дотам сме я докарали – да не искаме да играем в Европа, защото “кошарата ще е пълна”. Затова спрях да гледам български футбол. Cамо понякога – ако очакванията за даден мач са големи и нашуми в медиите или пък ако някой отбор изненада Европа с поредица добри резултати.

Вече няма сигурни мачове в нашето първенство, но не от хубаво, т.е. заради равностойни отбори, а защото не знаеш кой за какво е платил, на кого има да връща жест и т.н. Грозна работа!

цитирай
7. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
25.03.2015 12:55

Пази, Боже, от мързеливи, некадърни, глупави и продажни мошеници като Атака!

цитирай
8. demonwind - 5. ravramov
25.03.2015 13:12
Аз също донякъде симпатизирам на Атака, въпреки че знам много добре кой е Волен. Другото, което ме притеснява в тях, е че хапят яко срещу турците, нападнаха джамията, а (почти) не обръщат внимание на циганите. Ако това е една истинска крайнодясна партия, тя трябва да има и крайнодясно крило (като Шин Фейн на ИРА), което да раздава правосъдие в случаи като този с пребития от цигани човек, но не само - например убиецът на малкия Паоло, убиецът на бебенцето в количката, изродите, които заклаха като куче бременна жена и т.н. - правосъдието може да бъде единствено и само едно - при неадекватна намеса на съда и пускането на тези катили на свобода, зверска показна екзекуция (след което, разбира се, партията поема отговорност, дори с риск да бъде включена в "онзи" списък на ЕС, редом до Сендеро Луминосо, Бригадите на мъчениците от Ал-Акса и т.н.) ;)
цитирай
9. demonwind - 6. tutankhamon661
25.03.2015 13:18
Просто не знаеш колко си прав. Дотам я докарахме. Всъщност, да ти кажа, нямам нищо против. Против съм обаче тези, които ги бият като брашнен чувал разни козари и босненски селяни, словенски вафладжии и т.н. да получават толкова за месец, колкото ще получи пенсия например един пенсиониран учител за десет години напред. И да се чудят каква кола да си купят. От Стоичков насам България е произвеждала единствено и само некадърници. Гледал съм много пъти Бербатов - това е най-голямото недоразумение на този футболен свят и просто си мисля, че този човек в миналия си живот е бил много нещастен, за да има такъв късмет в този. За балерините Благо Георгиев, Божинката и др. въобще не говоря. Показателен е фактът кой играе в националния отбор - играчи от втора (!!!!!!) дивизия на КИТАЙ, трета дивизия на Германия, ВТОРА дивизия на ТУРЦИЯ и т.н. И искаме от тия отрепки да постигнат това, което постигнаха футболисти, които играеха в елитните европейски първенства??? Няма как да стане! Има и друго нещо - онзи отбор от 1986 г. беше много по-силен дори от този през 1994, само че тогава вездесъщата партия нареди да се стигне само до осминафинал и толкова. За което, разбира се, по сталински, взеха главата на Вуцан. А имахме потенциал най-малкото за четвъртфинал. Ама нали тогава не се краднеше... ;)

Поздрави!
цитирай
10. mar866 - ...
25.03.2015 16:16
чек'и да турим един плюс, аз съм левскарка:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1837958
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930