Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2015 11:09 - Почивай в мир, Вероника!
Автор: demonwind Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3378 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо ме потресе съдбата на това младо момиче, чиито житейски път беше прекършен още в самото начало? Ами първо, защото намериха обезобразеното й тяло навръх националния празник 3 март. И второ, защото малката ми дъщеря се казва Вероника...
Дали ще намерят убиеца на това момиче? Едва ли - този район е описван като особено опасен. Дали е циганин? Определено не мисля, момичето е убито хладнокръвно с цел грабеж от човек, който е знаел какво носи в себе си. Кой е и с какви помисли, все пак имаме полиция и съответните органи, които да кажат. А дали наистина ги имаме? И какво ще се случи на убиеца, ако го хванат? Дотук мога на прима виста да изброя поне три случая на абсурди - 
- Убиецът на малкия Паоло вчера получи 6 години лишаване от свобода - максимума (?!?), който предвижда закона за такова престъпление - да прегазиш като куче дете в пешеходна зона;
- Убиецът на децата, който ги премаза с БМВ-то си (93 криминални регистрации, пуснат от съда и укрил се впоследствие)
- 6 месеца присъда за блудство с дете - постановена наскоро
Сещам се за още много примери, сред които и убийството на таксиметровия шофьор от Пловдив, пуснатият убиец - тийнейджър на негов приятел и т.н., като обаче умишлено отбягвам убиецът от "Соло" (който също се укрива) - чудя се дали ако Стоян Балтов или Боби Райнов имаха такъв остър нож и бяха заклали нападателите си, дали нямаше и те сега да се крият немили-недраги - но това е съвсем друга тема.

Убийството на Вероника вече наистина прелива чашата. Време е да се вземат крути мерки срещу тези чудовищни постъпки. Сериозно се замислям (а имам много приятели и съмишленици) дали да не формализираме платформата си, която ще изложа накратко по-долу, що се касае до престъпленията срещу личността:

1. Умишлените убийства, осакатявания или изнасилвания, особено на деца, непълнолетни или жени, да се третират по специален начин, когато налице са неоспорими факти за виновното лице/лица, а именно - едноинстанционен съд без правото на адвокат и присъда в рамките на ден.
2. Запазва се мораториума върху смъртното наказание, но за сметка на това се въвеждат някои модификации в доживотната присъда, а именно пожизнен труд без право на почивен ден, а в по-тежките случаи, когато лицето има опасност да посегне на длъжностно лице и да напусне пределите на съоръжението, където изтърпява наказанието си, използване с цел медицински опити до естествения край на житейския му път.
3. Създаване на специализирано паравоенно формирование, Национална гвардия, съставена от лица, които споделят ценностите на човешкия живот (независима от религиозни, расови и етнически пристрастия). Патрулите от това формирование ще имат правото да носят леко стрелково оръжие, да задържат заподозрени лица, като употребяват сила, ако ситуацията налага това.
4. Формиране на съоръжения за превъзпитание и пречистване на особено опасни престъпници (вж. точка 1) - за целта да се използва наличната инфраструктура в Белене, Скравена, Ловеч и Персин. Дейността на тези съоръжения ще бъде засекретена с цел избягване на спекулации, а районите около тях без покритие за мобилни мрежи или радиостанции.
5. Въвеждане на трудовата терапия при по-леки престъпления (тук не попадат например престъпления, за които законът предвижда наказание "пробация").
6. Осигуряване на работа на безработните срещу адекватно възнаграждение (което ще се увеличава на базата на постигнатите резултати), при отказ - изселване от градовете и задължително заселване в и без това опустелите села. При отказ - въдворяване в трудово-поправителни лагери за срок от минимум 1 година.

Платформата съдържа още много точки от различни сфери на обществения живот, като не почива на расови, религиозни или етнически предубеждения - всеки, който се чувства съпричастен с проблемите на страната, която нарича своя Родина, е добре дошъл. 

Време е да спрем безумието, което се шири в България. За съжаление туморът вече е достигнал размери, които предполагат болезненото му отстраняване, но за тези, които ще тръгнат да критикуват или плюят, бих казал: "На 3 март откриха Вероника, следващият може да бъде Вашето дете, близък или приятел". Трябва ли всеки българин да загуби най-скъпото си, за да проумее колко е просто решението?



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
06.03.2015 13:06

Ето заради такива неща държа твърдо на Цветан Цветанов. Знам, че не го признаваш, но пък аз видях достатъчно и съм повече от доволен. При Цветанов полицията работеше, както никога преди него. Най-малкото щяха да ги юрнат. A сега никой няма да посмее да пипа здраво, защото веднага ще писнат заради полицейски произвол.

Нещата са навързани и докато не се разбере, държавата ще бъде блато. Hяма как едни да се галят с перце, а други да ядат бой като животни. За да работи системата, за всички трябва да е еднакво. Това няма да стане, докато съдят полицаи, пребили до смърт мафиот, понеже е оказал въоръжена съпротива. За подобно нещo навсякъде по света ще го застрелят като куче и това е висша форма на демокрация. А тук съдиха полицаите! Ето кое е Булгаристан.

цитирай
2. demonwind - 1. tutankhamon661
06.03.2015 13:12
Да ти кажа честно, полицията трябва да работи както е било при Мирчо Спасов... Познавам достойни негови наследници, въпросът е някой да им даде власт...
цитирай
3. mar866 - ...
09.03.2015 16:01
е, намериха го - на 40 години, 15 от които прекарани в затвора, демек хрантутили сме го 15 години:(
такива не заслужават да живеят...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demonwind
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1831692
Постинги: 509
Коментари: 2431
Гласове: 2818
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031